AVG-bijeenkomsten zorgen voor onrust bij zwangerenportaal.nl

AVG-bijeenkomsten zorgen voor onrust bij zwangerenportaal.nl

Via diverse berichten en telefoongesprekken kregen wij te horen dat er bij de bijeenkomsten georganiseerd door Rosanne Poolen verteld zou worden dat zwangerenportaal.nl niet voldoet aan de AVG. Zoals jullie wel begrijpen, in deze tijd van onduidelijkheid en onzekerheid betreffende de AVG, heeft dit verregaande gevolgen en richt dit soort berichtgeving schade aan, aan de goede naam van zwangerenportaal.nl. Zeker vanwege het feit dat het pertinent onjuist is en wij graag in contact komen met partijen om uit te leggen hoe wij werken, maar ook zeker willen leren wanneer er zaken onduidelijk danwel onjuist zijn.

Update zwangerenportaal december 2017

Update zwangerenportaal december 2017

Zwangerenportaal.nl maakt een mooie ontwikkeling door, mede dankzij de feedback van jou en andere verloskundigen die gebruik maken van het portaal. De gebruikerservaringen, de tips en ideeën en de feedback die we ontvangen stellen ons in staat om voortdurend verbeteringen en vernieuwingen aan te brengen. En met succes, er zijn inmiddels meer dan 180 praktijken geactiveerd!

Update zwangerenportaal september 2017

Update zwangerenportaal september 2017

Zwangerenportaal.nl maakt een mooie ontwikkeling door, mede dankzij de feedback van jou en andere verloskundigen die gebruik maken van het portaal. De gebruikerservaringen, de tips en ideeën en de feedback die we ontvangen, stellen ons in staat om voortdurend verbeteringen en vernieuwingen aan te brengen.

Werken aan integrale geboortezorg

Werken aan integrale geboortezorg

Integrale geboortezorg is een heet hangijzer waar de gemoederen hoog van oplopen. Er moet nauwer samengewerkt worden, maar wie doet er water bij de wijn en hoe delen we bij voorbeeld het geld of de gegevens? Toch kan het ook harmonieus gaan, zoals het voorbeeld van verloskundige Ine Pennings in Helmond waar ze bezig zijn met een pilot. Pennings kan zich inmiddels met recht een Integratie Veteraan noemen: “Ik heb vrijwel een dagtaak aan de integrale geboortezorg”

De zomer: zon, zee en zwangeren..

De zomer: zon, zee en zwangeren..

De zomer.. een mooie tijd om (vanaf het strand of van achter je bureau) eens rustig na te denken over hoe je minder zou kunnen werken en meer tijd vrij kunt maken voor jezelf, je familie, je potje tennis op de woensdagavond en/of natuurlijk voor je cliënten.

Update zwangerenportaal juli 2017

Update zwangerenportaal juli 2017

Zwangerenportaal.nl maakt een mooie ontwikkeling door, mede dankzij de feedback van jou en andere verloskundigen die gebruik maken van het portaal. Inmiddels maken ruim 150 praktijken gebruik van zwangerenportaal.nl en meldt een groeiend aantal van jullie cliënten zich aan. Gemiddeld 57,7% en er zijn ook al praktijken waar dit 98,4% is!

Live demo uitwisseling 2e lijn bijeenkomst Ministerie VWS

Live demo uitwisseling 2e lijn bijeenkomst Ministerie VWS

Vorige week maandag heeft Onatal in het bijzijn van 450 aanwezigen voor het informatieberaad van het Ministerie VWS de mogelijkheden voor uitwisseling tussen 1e- en 2e lijn geboortezorg gedemonstreerd. In deze live demo zijn gegevens uitgewisseld tussen zwangerenportaal.nl, Onatal, de PeriHub (perinatologie.nl), een XDS index van Vanad Enovation, een tweedelijns applicatie van Alphatron en een consent app van Forcare. Hierbij werd gebruik gemaakt van open standaarden welke zijn vastgelegd door IHE Nederland en perinatologie.nl

Integrale zorg/bekostiging. Zorg of zegen?

Integrale zorg/bekostiging. Zorg of zegen?

Wij maken ons erg zorgen over de ontwikkelingen in de integrale zorg en integrale bekostiging. Als softwareleveranciers hebben wij de handen ineen geslagen om al onze klanten, maar ook de overige betrokken organisaties en instanties te betrekken bij de zorgen die wij hebben. Zo hebben wij deze ook uitgesproken naar het Ministerie van VWS en naar het KNOV.

Update zwangerenportaal mei 2017

Update zwangerenportaal mei 2017

Inmiddels maken meer dan 100 praktijken, gebruik van het ZwangerenPortaal. Mede dankzij jullie feedback en die van jullie cliënten wordt het alsmaar beter, dank daarvoor! Wij proberen met al deze ideeën aan de slag te gaan en zo hebben we de afgelopen tijd al het e.e.a. kunnen realiseren.

Onatal update voor invoering NIPT

Onatal update voor invoering NIPT

Het zal je niet ontgaan zijn: per 1 April 2017 kunnen zwangeren direct kiezen voor de NIPT. Peridos is aangepast voor de invoering van de NIPT en Onatal heeft vandaag de benodigde updates beschikbaar gesteld.

Vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is er 26 miljoen euro vrijgemaakt voor de invoering.

De Vervolmaakte Mens

De Vervolmaakte Mens

Dankzij prenatale testen zoals NIPT kunnen we steeds beter en makkelijker testen. Maar wat doe je als aanstaande ouders met al die informatie als er iets afwijkend is met je kind? Mag je rouwen als je zelf kiest om de zwangerschap te beëindigen? En aan de andere kant: hoe erg is het als je kind een beperking heeft in een maatschappij waar technisch en medisch steeds meer mogelijk is?

Met enthousiasme en passie kun je zoveel bereiken

Met enthousiasme en passie kun je zoveel bereiken

Drie jaar geleden spraken we voor het eerst met Ellen Plaschek, verloskundige en verwoed voorvechter van betere geboortezorg in Serekunda, Gambia. Plaschek zamelt in Nederland kraamspullen in en verscheept ze naar Gambia. Daarnaast geeft ze trainingen en advies aan de zorgverleners daar. Hoogste tijd voor een update! Ellen: “Met enthousiasme en passie kun je zoveel bereiken”

50 Tinten Grijs www.onatal.nl weer online!

50 Tinten Grijs www.onatal.nl weer online!

www.onatal.nl is weer actief. De titel 50 tinten grijs slaat op het feit dat wij bij Onatal in het afgelopen weekend 3 jaar ouder zijn geworden en 50 tinten grijzer.

Wij hebben weer ontzettend veel geleerd van deze situatie en willen wat dieper ingaan op wat er gebeurd is en hoe wij in de toekomst dit gaan proberen te voorkomen, dan wel oplossen mocht dit wederom gebeuren.

Mens Worden, Mens Zijn – Symposium

Mens Worden, Mens Zijn – Symposium

Het zal niemand ontgaan dat er een hoop veranderingen op stapel staan binnen de geboortezorg. Nieuwe beleidsregels, nieuwe geldstromen, maar hoe hou je als zorgverlener de focus op de mensen waar het allemaal om gaat, de zwangere en het ongeboren kind?

Onatolk

Onatolk

Beste Onatal gebruiker,

De toestroom van vluchtelingen en arbeidsmigranten zorgt ervoor dat er steeds vaker sprake is van taalbarrières. In een enquête die wij enige tijd geleden hebben gehouden hebben wij jullie de vraag voorgelegd of jullie hier ook tegenaan lopen. Daaruit bleek dat dit regelmatig het geval is.

Update ziekenhuislijst LVR

Update ziekenhuislijst LVR

Deze week heeft Telekom Healthcare, verantwoordelijk voor de LVR registratie, een email gestuurd over de update van de ziekenhuislijst voor LVR registratie.