Perined/Deutsche Telekom hebben als verplichting gesteld dat de aanlevering dient te geschieden middels een UZI servercertificaat. Checken en eventueel aanvragen doe je zo: kies app-instellingen, kies UZI certificaat.

Perined/Deutsche Telekom hebben als verplichting gesteld dat de aanlevering dient te geschieden middels een UZI servercertificaat. Om de integriteit te kunnen waarborgen is het vanuit Onatal verplicht om gebruik te maken van een eigen UZI servercertificaat (zie hiervoor de faq “Hoe kom ik aan een Uzi certificaat” via Begin->Ondersteuning).

Bij veel praktijken is dit UZI certificaat nog geldig/actief, maar checken en eventueel aanvragen doe je zo: kies app-instellingen, kies UZI certificaat. Daar zie je of deze nog actief is, of dat je het nog moet aanvragen. De verwerking van de aanvraag duurt ook een tijdje. Dus mocht je certificaat verlopen zijn, vraag ‘m dan alsnog zo snel mogelijk aan.

Let op: de aanvraag van een UZI certificaat verloopt via het UZI Register (www.uziregister.nl), niet via Perined. Binnen “Onatal > Praktijk Instellingen > UZI Certificaat” kan de aanvraag ook makkelijk worden uitbesteed aan Onatal.