Begin dit jaar kwam de stuurgroep voor het eerst samen en binnenkort staat de tweede bijeenkomst gepland. Ben jij er (weer) bij?

Na een paar stille jaren gaan we de samenwerking met onze gebruikers verder verstevigen en komt het gebruikersgemak weer echt centraal te staan. We hebben al veel geleerd tijdens onze eerste bijeenkomst en hopen dat we jullie in grote getallen mogen verwelkomen tijdens de volgende bijeenkomst! Samen staan we sterker en kunnen we meer betekenen voor elkaar!

Tijdens de eerste bijeenkomst stonden we stil bij het werkgeluk van de verloskundigen. Hoe verloskundigen, die al 20-30 jaar in het vak zitten, omgaan met het capaciteitsgebrek, de werkdruk, de administratieve rompslomp etc. Inmiddels weet iedereen heel goed waar je energie in moet steken en waar niet. Van een grote maatschap naar een caseload praktijk, van onregelmatigheid naar regelmaat, van een nachtritme naar dagritme, door de jaren heen leert men. Maar waar is de nieuwe generatie? Zij zijn diegene die het verloskundige vak in stand moeten houden, zo ook de verloskundige praktijken! Waar hechten zij waarde aan? Hoe kunnen we als Onatal het beste communiceren en welke veranderingen willen jullie zien? Ik moedig dan ook iedereen aan om je samen met een collega (waarnemend) verloskundige aan te melden voor de volgende bijeenkomsten!

Aanmelden