Onatal Newsflash!

De derde stuurgroep bijeenkomst was een feit!

Afgelopen donderdag 12 oktober j.l. was het zover, de derde stuurgroep bijeenkomst! Deze bijeenkomst stond in het teken van de band met de zwangere. Hierin speelt Zwangerenportaal.nl een hele grote rol. Als gastspreker hadden wij Roel van Schoonhoven uitgenodigd! Hij gaf jullie een beeld van wat Zwangerenportaal doet en waar het voor staat. Wat de meerwaarde is van Zwangerenportaal en hoe dit invloed heeft op de band tussen de verloskundige en de zwangere. Daarnaast kwam Willeke van der weide van het RIVM, om alles te vertellen over de nieuwe SEO leidraad. Als je meer wilt weten over wat er inhoudelijk is besproken, lees dan verder! Lees meer

De nieuwe data voor de stuurgroep bijeenkomst in 2024 zijn bekend:

  • Donderdag 18 januari 2024 (online) van 16:00 tot 18.00
  • Dinsdag 12 maart 2024, locatie Utrecht, van 13:00 tot 17:00
  • Donderdag 4 juli 2024, locatie Utrecht, van 13:00 tot 17:00
  • Donderdag 10 oktober 2024, locatie Utrecht, van 13:00 tot 17:00

Huisnummer toevoeging

De toevoeging van het huisnummer komt niet goed door en we zijn op de hoogte van dit probleem. Het blijkt iets ingewikkelder dan gedacht, wij streven ernaar om dit deze week te hebben opgelost!

Fouten bij visitatie van TTSEO

Let op bij het onderzoek zelf vul je altijd bij reden soort ‘type TTSEO’. Bij Peridos vul je in, betreft het: 1 Primair onderzoek, 2 Herhalingsonderzoek, 3 Vervolgonderzoek voor pyelectasie. Je kunt dus gewoon optie 3 invullen bij ‘type onderzoek’. Dat is dan voor Peridos ook helder dat het een vervolgonderzoek voor pyelectasie is.

Wist je dat?

Een flinke tijd terug hebben we een functie in Onatal toegevoegd om echo onderzoeken die buiten Picom om gemaakt zijn alsnog in Onatal te koppelen. Dit scheelt de gebruiker (en ons) erg veel tijd. Voor meer informatie zie de handleidingen, picom-werklijst-item-koppelen.

Declareren echo meerling

Het is bij meerdere praktijk opgevallen dat er iets mis gaat in de declaratie na het constateren van een meerling. Voor nu een tijdelijke oplossing: Wanneer je de declaratie aanmaakt vanuit de echo bij meerling krijg je standaard 2(=fout); Je laat het aantal foetussen op 2 staan in Onatal, maar je past de declaratie handmatig aan naar 1. Dan zie je aanvullende zorg 1, aantal 1. Wij proberen dit zo spoedig mogelijk te corrigeren.

Toelichting gebruik van het aantal licenties wordt overschreden

Een sessie is per gebruiker op één apparaat. Als je op de telefoon, Ipad en laptop bent ingelogd, zijn dit 3 sessies. We kopen in op capaciteit en als dit te weinig is, raken de servers overbelast en kunnen er problemen ontstaan. Via Begin->Mijn actieve sessies kun je je eigen actieve sessies bekijken. Gebruikers met beheerdersrechten kunnen daar ook klikken op ‘Alle actieve sessies bekijken’ en dan anderen uitloggen. In dit overzicht zie je ook op welke apparaten er vanuit de praktijk of thuis is ingelogd. Wanneer jullie het aantal licenties overschrijden zie je het aantal licenties staan wat je hebt. Wanneer u het aantal licenties wilt verhogen logt u opnieuw in en kunt u via Begin -> Aanpassen licenties het aantal extra licenties aangeven. De aanvraag zullen wij dan zo spoedig mogelijk verwerken. Deze verhoging kan alleen gedaan worden door beheerders.

PREM

In juli hebben wij gesproken met Susanne Zuidhof (Baby Connect) en Caroline van Weert (CPZ), op verzoek vanuit CPZ is onze gebruiksvriendelijke aanpak verder toegelicht aan de hand van een architectuurplaat. Op deze manier kan CPZ beoordelen of deze aanpak in lijn is met de vereisten van het werkproces zoals die zijn vastgesteld in de werkgroep Indicatoren. Sinds vorige week is er bevestigd dat het is besproken en ze ermee aan de slag gaan! We hopen dat dit voorstel snel wordt geaccepteerd om jullie tijd te kunnen besparen!

Online cursusaanbod zwangerenportaal

Tot slot biedt Zwangerenportaal.nl sinds kort online cursussen aan voor, tijdens en na je zwangerschap (voor 99,95 euro, 18 maanden toegang). Het bevat maar liefst 12 zwangerschaps-, beval- en babycursussen, ruim 1000 min. aan professionele video’s, (deels) vergoed door de verzekeraar. Deze cursussen zijn gemaakt door verloskundigen. We zijn blij om te vermelden dat uit de resultaten tot nu toe blijkt dat het vertrouwen van de deelnemers met maar liefst 20% stijgt! Op het moment dat ze zijn gestart, vergeleken met wanneer ze de cursus hebben afgerond. We gaan ervoor zorgen dat jullie als verloskundigen tijdelijk toegang krijgen, zodat jullie een beter beeld hiervan kunnen krijgen.

NIEUWE LEIDRAAD SEO

Willeke van der Weide heeft ons op de hoogte gebracht van de nieuwe leidraad van het TTSEO. Deze nieuwe versie (3.0) wordt vanaf 1 november 2023 verwerkt in Peridos. Vanaf 1 januari 2024 is het verplicht om deze versie te gebruiken, aangezien de uitbetaling via de Regionale Centra zal verlopen en niet meer via de zorgverzekeraar. We hebben enkele aanpassingen besproken, waaronder het toevoegen van een TTSEO Peridoscode voor zwangere vrouwen zonder BSN en het markeren van financiële kenmerken.

Enkele items worden uit de dataset verwijderd, zoals echodense focus hart, milde ventriculomegalie en diameter biparietalis in millimeters. Er worden ook nieuwe verplichte velden toegevoegd voor uitbetalingen. We overwegen om de verzending naar Peridos niet te laten voltooien als deze velden niet zijn ingevuld. Het is benadrukt dat counseling moet worden aangevraagd voordat de NIPT kan worden aangevraagd.

OPROEP:

Bepaalde praktijken in de regio (Noord-Brabant) vragen om het toevoegen van een prestatiecode (1715) om bij gebrek aan kraamzorg rechtstreeks bij de verzekeraar een extra toeslag te kunnen declareren. Dit in overleg met de verzekeraars en VECOZO. Meerdere regio’s kampen met gebrek aan kraamzorg. Mogelijk wordt deze prestatiecode alleen zichtbaar gemaakt voor de praktijken die hierover afspraken hebben gemaakt. Oproep aan het betreffende VSV om een lijst van deze praktijken aan te leveren.