Deze week heeft Onatal succesvol het traject bij Nictiz doorlopen voor het kwalificatie voor de nieuwe Perined Kernset 2.3 aanlevering.

Deze week heeft Onatal succesvol het traject bij Nictiz doorlopen voor de kwalificatie voor de nieuwe Perined Kernset 2.3 aanlevering.

Wat deze implementatie zo bijzonder maakt? De aanlevering van dossiers uit 2021 kunnen volledig geautomatiseerd in bulk worden aangeleverd. De handmatige acties voor de zorgverleners hierbij zijn zo tot een minimum beperkt. In de aankomende weken zullen Onatal gebruikers alle benodigde informatie hierover ontvangen.

Deze nieuwe aanlevering is de vervanger van de LVR1 die al sinds 1985 (!) in gebruik is. Sommigen van jullie zullen deze nog op papier hebben bijgehouden. Op basis van al deze data wordt belangrijk wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de geboortezorg in Nederland.

Op technisch gebied betekent dat waar de LVR1 werkte via een โ€œfixed-width flatfileโ€ er nu is overgestapt naar aanlevering op basis van HL7v3. Dat is een flink stuk complexer, en er gaan ook een stuk meer data elementen mee. Eerlijk is eerlijk: het was een flinke uitdaging (en we kijken stiekem ook wel een beetje uit naar de initiatieven om dit in de toekomst op basis van FHIR te gaan doen). Dat is voor later, voor nu zijn we blij dat we iedereen verder kunnen helpen op deze manier!