Beste verloskundigen,
Er komen nu regelmatig vragen binnen over het nieuws met betrekking tot de Apache log4j kwetsbaarheid welke op veel nieuwssites wordt besproken.

Wij zijn erg blij met jullie vragen, omdat dit ook aangeeft dat jullie als zorgverleners alert zijn en informatiebeveiliging hoog in het vaandel hebben. Uiteindelijk moeten we er samen voor zorgen dat de bijzondere persoonsgegevens van de cliรซnten veilig zijn.

MicroWare Automatisering maakt in haar producten geen gebruik van Java/JVM technologie of log4j en deze zijn daarmee niet kwetsbaar voor deze recente bevinding.

Wij maken intern, net als veel andere ICT bedrijven, wel gebruik van Java-gebaseerde applicaties, maar zijn, als onderdeel van onze beveiligingsmaatregelen, niet aangesloten op het internet of op enige manier verbonden met de klantsystemen.

Er worden bij ons regelmatig zogenaamde penetratietesten (Pentests) uitgevoerd om eventuele risicoโ€™s op te sporen en te verhelpen. Ook worden onze processen omtrent informatiebeveiliging en de werking hiervan periodiek getoetst tijdens onze NEN7510 audits.

Zo zijn wij continu bezig met privacy en security van zowel onze interne data als de data van onze klantsystemen. Wij willen dan ook nogmaals benadrukken dat wij het erg op prijs stellen wanneer jullie ons op de hoogte brengen van dit soort berichten. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de informatiebeveiliging op het gepaste niveau blijft.

Vriendelijke groeten, Team Onatal