Zwangerenportaal.nl maakt een mooie ontwikkeling door, mede dankzij de feedback van jou en andere verloskundigen die gebruik maken van het portaal. De gebruikerservaringen, de tips en ideeën en de feedback die we ontvangen stellen ons in staat om voortdurend verbeteringen en vernieuwingen aan te brengen. En met succes, er zijn inmiddels meer dan 180 praktijken geactiveerd!


Met deze e-mail willen we je graag informeren over de belangrijkste updates van de afgelopen maanden. Veel leesplezier en zoals altijd: vragen of opmerkingen zijn van harte welkom.

De belangrijkste updates van de afgelopen tijd:

  1. Echobeelden delen met cliënt.

  2. Informeer je cliënten over zwangerenportaal.nl.

  3. Mosos levert de verplichte Perined aanlevering per 1-1-2018 aan via perinatologie.nl.

  4. VSV NPS scores van jouw cliënten kunnen via zwangerenportaal.nl gevraagd en verzameld worden, dit is verplicht vanaf 1-1-2018.

  5. Je kunt sjablonen gebruiken voor de notities die je bij de afspraken kunt zetten.

  6. Integraal gaan werken en de dossiers ook met andere zorgverleners delen? Dat kan vandaag!

1. Echobeelden delen met cliënt

Echobeelden zichtbaar in dossier, vanuit Onatal kiezen welke beelden je wilt delen. Dit geldt voor de Onatal Ultra gebruikers. De koppeling van Astraia met perinatologie.nl is gereed. Op dit moment lopen er pilots in twee regio’s. Het is dus ook mogelijk om vanuit de echocentra gegevens uit te wisselen met zorgverleners en cliënten..

2. Informeer je cliënten over zwangerenportaal.nl

Zet de onderstaande link/informatie op Facebook en/of je website: https://www.zwangerenportaal.nl/nl/zwangeren-portaal.

Bekijk hier ook een voorbeeld van hoe een andere praktijk zwangerenportaal.nl onder de aandacht brengt en uitlegt aan haar cliënten.

3. Mosos levert de verplichte Perined-aanlevering per 1-1-2018 aan via perinatologie.nl

Ziekenhuizen die gebruik maken van het tweede en derde lijnspakket Mosos zijn klaar om uit te wisselen met de eerstelijnspraktijken. Daarnaast gebeurt de verplichte Perined-aanlevering per 1-1-2018 via perinatologie.nl.

4. VSV NPS scores van cliënten, die per 1-1-2018 verplicht zijn kunnen via zwangerenportaal.nl geregistreerd worden voor de gehele regio

Op het moment zijn wij aan het inventariseren onder onze gebruikers of er interesse is om de NPS scores via perinatologie.nl te registreren. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten, De registratie verloopt via zwangerenportaal.nl en de rapportages zijn real-time en gemakkelijk in te zien via perinatologie.nl.

5. Je kunt sjablonen gebruiken voor de notities die je bij de afspraken kunt zetten.

Wanneer je in een tekstveld de karakters uit een snelkoppeling invoert worden deze vervangen door de sjabloon tekst. Wanneer je tweemaal kort achter elkaar de spatie intoetst komt er een venster tevoorschijn met de beschikbare sjabloon teksten. Na aanklikken worden de spaties vervangen door de sjabloon tekst. Je kunt zelf eenvoudig een tekst sjabloon aanmaken via de knop ‘Sjabloon toevoegen’ op ‘Applicatie instellingen’ -> ‘Tekst sjablonen’.

6. Integraal gaan werken en de dossiers ook met andere zorgverleners delen? Dat kan!

Het dossier delen met het ziekenhuis? Dat kan vandaag en is heel eenvoudig:

Stap 1: Laat de gynaecolo(o)g(en) waar je mee samenwerkt een account aanmaken op https://www.perinatologie.nl. Vervolgens zal onze collega Carel van Leeuwen contact opnemen om kort uitleg te geven over hoe het werkt.

Stap 2: Wij configureren enkele instellingen zodat je aan de slag kunt met delen.

Stap 3: Je kunt vanaf nu het dossier met één druk op de knop delen met het ziekenhuis (uiteraard met de toestemming van de cliënt).

Voorbeeld: Bekijk hier de video! Met deze video (1,54 minuten) krijg je een idee hoe het werkt en wat de tweede/derde lijn kan zien. Binnen het ziekenhuis is het mogelijk om deze Hub Terminal met een hyperlink te integreren binnen het ziekenhuissysteem (Chipsoft/Hix, Epic, Mosos etc.).
Dit wordt in diverse ziekenhuizen al op deze wijze gebruikt. De gynaecoloog hoeft dan niet in meerdere systemen te werken, maar kan vanuit het eigen systeem, zonder extra inloggen, direct de gegevens inzien van de cliënt. Dus niet extra inloggen en niet extra zoeken.

Benieuwd hoe we dit ook in jouw regio kunnen realiseren? Neem contact op met Carel van Leeuwen, 06-53372786 of stuur een mailtje naar carel@perinatologie.nl of info@zwangerenportaal.nl

Wij hebben jullie hulp nodig!

Ons content team versterken?

Lijkt het je wat om bij te dragen aan de kwaliteit van zwangerenportaal.nl? Dat kan door een of meerdere keren per jaar te sparren, door artikelen te reviewen, door artikelen zelf te schrijven, etc. Er zijn allerlei mogelijkheden en je kan zelf aangeven waar en hoe vaak je hier zin in en tijd voor hebt.

Lijkt je dit wat? Laat ons dat dan weten, door een e-mail te sturen naar info@zwangerenportaal.nl of naar onze content manager rani@zwangerenportaal.nl.

Vragen of ideeën van cliënten?

Wanneer cliënten vragen en/of ideeën hebben over zwangerenportaal.nl dan kun je ze doorsturen naar info@zwangerenportaal.nl. Ze komen dan direct bij de juiste personen terecht en heb jij er verder geen omkijken naar.

Mocht je verder nog vragen of tips hebben dan horen we dat graag!

Team zwangerenportaal.nl