Sinds juni 2013 staat het versienummer van Onatal op 7.0. Dat wil niet zeggen dat in de afgelopen 10 maanden Onatal heeft stil gestaan. In tegendeel: haast dagelijks voeren we kleine en grote updates door. De update die inmiddels is uitgerold heeft ons echter doen besluiten het versienummer een klein beetje op te hogen: Onatal 7.5.

Ondersteuning voor het bericht Overdracht Acute Fase

Zie het nieuwsbericht op onze blog. De ondersteuning voor dit bericht is toegevoegd aan Onatal 7.5. Als gevolg hiervan zijn een aantal keuzelijstjes aangepast. Voor het daadwerkelijk versturen van zo’n bericht moeten eerst de tweede lijnssystemen het bericht kunnen ontvangen en verwerken. Deze systemen worden momenteel aangepast.

Exacte percentielen bij echometingen

Een veelgevraagde toevoeging van praktijken die werken met Echo Plus is of het mogelijk is om bij de meetwaardes de overeenkomstige percentielen weer te geven. In de nieuwe versie van Onatal is het exacte percentiel zichtbaar achter de meting. Nog geen Echo Plus: doe eenmalig een donatie aan Roparun en je krijgt deze functionaliteit voortaan gratis. Stuur een ticket voor de link waar je jouw donatie achter kunt laten.

Ondersteuning voor ZorgDomein

Met het ondersteunen van ZorgDomein voegen we nog een extra mogelijkheid voor het overdragen naar de tweede lijn toe aan ons toch al uitgebreid scala aan mogelijkheden. Met behulp van ZorgDomein wordt een beperkt aantal gegevens doorgestuurd. Wanneer u in het bezit bent van een gebruikersnaam en wachtwoord kunt u deze via ‘Applicatie instellingen’->’ZorgDomein’ invoeren waarna u meteen met deze functionaliteit aan de slag kunt. In het tabblad ‘Verwijzingen’ kunt u een nieuwe verwijzing aanmaken en deze via de knop ‘Versturen via ZorgDomein’ versturen. Via ZorgDomein is een handleiding te verkrijgen.

Verwijzingen naar gynaecologen

De werkwijze met betrekking tot het verwijzen naar de tweede lijn is iets aangepast. Je hoeft nu niet bij voorbaat te kiezen voor een consult of een overdracht. Je verwijst een client op het tabblad ‘Verwijzingen’ eerst naar een gynaecoloog via de knop ‘Verwijzing naar gynaecoloog’. Of deze verwijzing een eenmalig consult of een definitieve overdracht wordt kun je achteraf aanpassen.

Andere verbeteringen

Sinds nieuwjaarsdag is er een aantal andere kleine en grote updates doorgevoerd. Zo is ondersteuning voor GROW in Onatal opgenomen, is de OKC brief uitgebreid en zijn er nieuwe rapporten beschikbaar gekomen. De praktijken die zelf echo’s maken hebben de mogelijkheid de NT’s en (binnenkort) de SEO’s te downloaden tbv Peridos.

Wij wensen jou en jouw collega’s weer veel gebruiksgemak met deze nieuwe toevoegingen!

Op jouw praktijk,
Team Onatal