Beste gebruikers,

Via een van onze gebruikers hebben wij een aantal weken geleden de KNOV nieuwsbrief ontvangen omtrent het stoppen van GROW. Onder andere omdat slechts 5% gebruik maakte van GROW.

De huidige versie van GROW binnen Onatal is niet gekoppeld aan de laatste API van Perinatal Institute en moet eigenlijk al jaren stoppen. Wachtend op de ontwikkeling van de nieuwe API van Perinatal Institute hebben wij de huidige in Onatal laten zitten. Wij hebben vervolgens nooit meer iets vernomen van Perinatal Institute.

Er is door de praktijken nooit een licentie betaald voor het gebruik van GROW en het is ook niet bekend of de huidige versie in Onatal nog steeds aansluit op de laatste standaarden. Hierdoor en door het bericht van de KNOV zijn wij genoodzaakt te stoppen. Vanwege de korte termijn zullen wij per 1 februari 2021 stoppen, zodat de praktijken de tijd hebben zich aan te melden voor de Web app van Perinatal Institute zoals ook vermeld in de nieuwsbrief van de KNOV.

Direct nadat wij het bericht van de KNOV hadden ontvangen hebben wij een onderzoek gedaan onder de gebruikers. Hier hebben wij onderzocht hoeveel praktijken er gebruik maakten van de huidige dienst binnen Onatal en in hoeverre praktijken bereid zijn te investeren in een nieuwe geïntegreerde dienst van GROW binnen Onatal.

De uitkomst van dit onderzoek is dat iets meer dan ⅓ van onze gebruikers gebruik maakt van GROW en men niet bereid is te investeren in een geïntegreerde versie van GROW.

Het besluit om voor nu de implementatie van de nieuwe API niet te doen zijn samengevat:

  • Een minderheid maakt gebruik van GROW binnen Onatal
  • Er is geen bereidheid om te investeren in de implementatie van de nieuwe API
  • De KNOV stopt met GROW door het lage gebruik
  • De KNOV geeft aan te komen met nieuwe ontwikkelingen

Gebruikers die gebruik maken van GROW kunnen dit blijven doen door gebruik te maken van de Web app van Perinatal Institute.

Wij begrijpen dat dit kort dag is, maar het nieuws van de KNOV is ook erg laat bij ons terecht gekomen. Wij zijn er van overtuigd dat het juist is te stoppen met de huidige dienst omdat hier verder geen controle op zit.

Voor verdere vragen verwijzen wij jullie naar Perinatal Institute en naar de KNOV.

Vertrouwende jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet, Joost Martens