Administratie… de meesten van ons bakken er maar weinig van met als gevolg onbetaalde declaraties en stapels formulieren en bonnetjes waar ‘nog eens wat mee moet’. Zo laten we met ons allen flink wat geld liggen. Gelukkig zijn er mensen zoals Harriet Louw, een declaratie-expert die al eerder handige tips gaf op ons blog. Vandaag: vier gouden tips om je administratie makkelijker bij te houden! Kun jij weer lekker aan het werk.

  1. “Veel praktijken maken (nog) geen gebruik van het menu ‘vergeten declaraties’. Hierin komen bijna alle meldingen te staan over declaraties die nog niet zijn aangemaakt, of gecorrigeerd etc. Tip: Voor het verzenden van de declaraties die klaar staan eerst de lijst in de ‘vergeten declaraties’ wegwerken.”

  2. “De declaratie ‘prenatale screening: counseling’ direct aanmaken na de counseling. De meeste praktijken declareren dit pas bij einde zorg. Vaak is dit in het nieuwe jaar en zoals iedereen weet stappen veel cliënten per 1 januari over naar een andere zorgverzekeraar. De counseling wordt vaak afgewezen met als reden ‘cliënt niet verzekerd’ omdat de totale declaratie wordt ingediend bij de verzekeraar waar de cliënt op de datum van einde zorg verzekerd is. De declaratie moet gecorrigeerd worden en weer opnieuw ingediend. Extra handelingen die eigenlijk niet nodig zijn en ander voordeel is dat je eerder de vergoeding ontvangt!”

  3. “Tip 2 is ook van toepassing voor een praktijk die zelf echo’s maakt. Wacht niet met declareren tot einde zorg maar declareer direct: je hebt dan eerder je geld en geen gedoe met bij voorbeeld verandering van verzekering.”

  4. “Belangrijkste tip: Is je Onatal administratie een puinhoop? Schakel mij in! Ik schoon je hele lijst op in ‘vergeten declaraties’, check bij alle inschrijvingen of er correct is afgesloten en gedeclareerd. Na deze totale voorjaarsschoonmaak, en eventueel nog een korte opfriscursus Onatal, kun je zelf met een schone lei weer verder. Ik heb bij veel praktijken stapels declaraties die waren blijven liggen alsnog gecorrigeerd en ingediend en dit leverde hen duizenden euro’s op!”

Neem contact op met Harriet via harrietlouw@xs4all.nl of 06-25017240.

Wat is jouw beste administratie-tip? Laat het ons weten!