Ons team heeft de afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe versie van zwangerenportaal.nl. Deze update zorgt ervoor dat het niet alleen voor zwangeren – maar ook voor jullie – een stuk makkelijker wordt. Jullie hebben ondertussen al een sneak peek kunnen zien van de nieuwe website, maar wat is er eigenlijk allemaal nieuw? We hebben het voor jullie op een rij gezet.

Inschrijven gaat nog makkelijker
Wisten jullie dat potentiele cliënten zich via zwangerenportaal kunnen aanmelden bij jullie praktijk? Het aanmeldformulier kan namelijk op jullie kanaal op zwangerenportaal.nl worden geplaatst. Ook kunnen wij dit formulier op jullie eigen website plaatsen. Bekijk hier het inschrijfformulier.

De voordelen? – Jullie hebben er zelf geen omkijken naar, wij zorgen er namelijk samen met jullie webmaster voor dat deze op de website wordt geplaatst. – Het ingevulde formulier staat direct in Onatal, waardoor de aanmelding in een beveiligde omgeving terecht komt. – Vanuit daar kunnen jullie het formulier makkelijk koppelen aan een bestaande cliënt (in het geval van een volgende zwangerschap) of een dossier aanmaken voor een nieuwe cliënt.

Willen jullie gebruik maken van deze voordelen? Neem dan contact op met Carel van Leeuwen via carel@zwangerenportaal.nl

Automatisering: dit gaat veel tijd schelen
Afspraakbevestigingen en herinneringen kunnen nu geautomatiseerd verstuurd worden. Eén bevestiging of herinnering sturen kost niet zoveel tijd, maar tel alle minuten die je hebt besteed aan het sturen van deze mails maar eens bij elkaar op. Ook is het mogelijk om via jullie kanaal op zwangerenportaal.nl afspraak gerelateerde informatie geautomatiseerd te versturen. Dit houdt in dat jullie eenmalig informatie aanleveren en wij ervoor zorgen dat de cliënt de juiste informatie ontvangt op het juiste moment. Is er bijvoorbeeld sprake van een intake? Dan kan er informatie worden toegevoegd over de gegevens die de cliënt dient mee te nemen naar de eerste afspraak. Ook informatie met betrekking tot bijvoorbeeld informatieavonden en vaccinaties kan automatisch verstuurd worden. Wij ontlasten jullie graag waar mogelijk!

Wet- en regelgeving: dit gaat er veranderen
Dit jaar verandert er weer veel in de geboortezorg. Eén van die dingen is het digitale dossier. Het is wettelijk bepaald dat burgers medio 2020 moeten kunnen beschikken over een elektronisch afschrift van hun medische gegevens. Dat moet hen meer regie bieden over hun gezondheid en eventuele behandelingen. Deze aanpassing kan jullie extra (administratief) werk opleveren en wij snappen dat deze tijd liever aan andere taken wordt besteed. Wij helpen jullie hier dan ook graag bij. Door aangesloten te zijn bij zwangerenportaal.nl voldoen jullie automatisch aan de wet- en regelgeving die medio 2020 van kracht wordt.

Onze content op jullie website
Ons content team heeft Zwangerenportaal.nl aangevuld met een flinke stapel leesvoer voor zwangeren en (toekomstige) ouders. Artikelen, onderzoeken, begrip pagina’s. Allerlei soorten content zijn herschreven en aangevuld. Deze willen we graag met jullie delen! We snappen namelijk dat er voor jullie veel tijd in kan gaan zitten om de website te voorzien van content. Daarom willen wij jullie hier graag bij helpen. Wij kunnen ervoor zorgen dat onze content een plek krijgt op jullie website. Op deze manier kunnen jullie cliënten nog meer informatie bieden omtrent zwangerschap. Meer weten? Stuur een mail naar content@zwangerenportaal.nl

Redactieraad
Met de komst van een nieuwe website hebben we ook een redactieraad in het leven geroepen. We hebben veel nieuwe content geschreven, welke gebaseerd zijn op diverse betrouwbare bronnen en al door verschillende ogen zijn gelezen. Toch is een laatste content check geen overbodige luxe. Het is van groot belang dat deze pagina’s medisch gezien kloppen. We willen jullie hier als verloskundigenpraktijk ook graag bij betrekken. De redactieraad zal bestaan uit diverse deskundigen op het gebied van zwanger worden, zwangerschap, geboorte en baby’s. Deze deskundigen zullen de content verifiëren. Kunnen wij op jullie rekenen om één van deze rollen te vervullen? Leuk extraatje: we noemen jullie praktijk bij de artikelen. Interesse? Neem dan contact op met content@zwangerenportaal.nl