Beste Onataller,

Op woensdagavond kregen wij van een gebruiker de ‘brandbrief’ doorgestuurd die jullie van Babyconnect en het KNOV op 20 juni 2023 hebben mogen ontvangen. Zelf ontvingen wij eveneens op 20 juni een ‘aanbiedingsbrief’ van hen. Een bijzondere samenloop, of een doordachte planning om ons extra onder druk te zetten? Wat ons betreft in ieder geval geen bewijs van een constructieve samenwerking. Wel voelen wij ons hierdoor genoodzaakt om jullie in deze brief inhoudelijk bij te praten.

Samengevat komt het op het volgende neer:

  • Onatal herkent zich niet in de aantijgingen/beschuldigingen en ziet een veelheid aan onwaarheden en verdraaiingen van de werkelijkheid.
  • Onatal is geen eigenaar van de data en blijft zich, op basis van geldende Europese wetgeving, inzetten voor vrije digitale informatie-uitwisseling.
  • Onatal heeft zich (net als jullie) ingespannen voor-, en beoogt nog altijd een constructieve samenwerking. Op basis van gestelde voorwaarden en de korte termijn kunnen we nu alleen niet akkoord gaan met het nieuwe voorstel van Babyconnect.

We houden je op de hoogte. Wil je inhoudelijk meer weten, lees dan hier verder.