Zwangerenportaal.nl maakt een mooie ontwikkeling door, mede dankzij de feedback van jou en andere verloskundigen die gebruik maken van het portaal. De gebruikerservaringen, de tips en ideeën en de feedback die we ontvangen, stellen ons in staat om voortdurend verbeteringen en vernieuwingen aan te brengen.

Via dit bericht willen we je graag informeren over de belangrijkste updates van de afgelopen maanden en tevens laten weten welke mooie toevoegingen er de komende maand(en) op het programma staan. Veel leesplezier en zoals altijd: vragen of opmerkingen zijn van harte welkom.

De belangrijkste updates van de afgelopen tijd:

Automatisch uitnodigen mogelijk

Je kunt een datum doorgeven, bijvoorbeeld jullie startdatum of vandaag, en vanaf die dag krijgen dan alle nieuwe inschrijvingen/cliënten vanaf het moment van inschrijven (mits er een e-mailadres en mobiel nummer zijn ingevuld) automatisch de uitnodiging voor zwangerenportaal.nl.
Je hoeft, buiten het informeren dat ze de uitnodiging krijgen, hier niets meer voor te doen. Enkel de ‘te koppelen of linken cliënten’ in de gaten houden, maar verder gaat het uitnodigen dus automatisch.

Ter info, vervolgens krijgen ze ook automatisch om de drie dagen een herinnering tot ze de account hebben aangemaakt of hebben aangegeven dat ze dat niet willen.
Laat het ons weten als je deze functie ook wilt activeren en per welke datum.

Het komt voor dat een zwangerschap vroegtijdig wordt beëindigd en hier kan de cliënt aangeven waardoor dit komt (optie). Mocht het zijn dat het komt door een miskraam sturen we deze linkjes toe;

https://www.zwangerenportaal.nl/nl/zwangerschap-geeindigd-na-24-weken

https://www.zwangerenportaal.nl/nl/zwangerschap-geeindigd-binnen-24-weken

Aangezien zwangerenportaal.nl langer dan een jaar bestaat krijgen we sinds kort ook de vraag hoe het koppelen gaat met de tweede zwangerschap van de cliënten die zwangerenportaal.nl al vanaf het begin gebruiken. Wil je meer informatie hierover laat het ons dan weten.

Integraal gaan werken en de dossiers ook met andere zorgverleners delen? Dat kan!

Het dossier delen met het ziekenhuis? Dat kan heel eenvoudig:

Stap 1: Laat een gynaecoloog een account aanmaken op <www.perinatologie.nl>. Vervolgens zal onze collega Carel van Leeuwen contact opnemen om kort uitleg te geven over hoe het werkt.

Stap 2: Wij activeren een aantal instellingen zodat dit voor jou mogelijk wordt.

Stap 3: Je kunt vanaf nu ook het dossier, met een druk op de knop, met het ziekenhuis delen (met toestemming van de cliënt).

Voorbeeld: Bekijk eventueel het filmpje via deze link, 1,54 minuten, om een idee te krijgen wat de tweede/derde lijn dan kan zien. Het is ook mogelijk om dit binnen het ziekenhuissysteem (Chipsoft/Hix, Epic, Mosos etc.) met een link in te bouwen. Dan kan de gynaecoloog dus gewoon in zijn/haar eigen systeem blijven werken.

Praktijkvoorbeelden:

In de regio Goes e.o. worden er al dossiers gedeeld en in de maand september is de implementatie van de link klaar voor gebruik. Dat wil zeggen dat de tweede lijn de dossiers kan inzien vanuit hun ZIS-systeem, in dit geval Hix.

In de regio Gouda e.o. gaan ze deze maand live met het delen van de dossiers, hier kan de eerste lijn de consulten van de tweede lijn zien en visa versa. Hier gebruikt het GHZ het ZIS-systeem Mosos.

In de regio Haarlem worden er dossier gedeeld en in de maand september is de implementatie van de link klaar voor gebruik. Dat wil zeggen dat de tweede lijn de dossiers kan inzien vanuit hun ZIS-systeem, in dit geval Epic. Hier gaan ze ook gebruik maken van de zorgpaden die de geboorteprofessionals in hun eigen systeem kunnen aanmaken en die ook zichtbaar zijn voor de cliënt op zwangerenportaal.nl.

Verder zijn we met 40 andere regio’s in proces. Benieuwd hoe we dit ook in jullie regio kunnen realiseren? Neem contact op met Carel, 0653372786 of stuur een mailtje naar carel@perinatologie.nl of info@zwangerenportaal.nl

Aanstaande updates

Online intake

Er komt een functie waarmee de cliënt van tevoren alle velden van de intake kan invullen. Na akkoord en/of aanpassing(en) van jouw kant kan al deze informatie, met een druk op de knop, automatisch worden overgenomen binnen Onatal. Helaas heeft deze update vertraging opgelopen omdat het iets ingewikkelder blijkt dan vooraf gedacht. Wij slaan als zwangerenportaal.nl zijnde namelijk geen gegevens op die te maken hebben met het dossier van de cliënt, wij laten het alleen zien tussen de diverse systemen. Bij deze update moeten we de gegevens (tijdelijk) wel opslaan en hiervoor dienen wij ons te houden aan de privacywet. Dit staat op dit moment uit bij onze jurist en hopen er dit jaar nog mee aan de slag te kunnen. Voor iedereen die staat te trappelen voor deze mooie functie, nog even geduld graag!

Vertaling dossier in Engels, Pools en Turks

Momenteel worden de laatste velden van het dossier inclusief uitleg van de terminologie vertaald. Zodra dit klaar is wordt dit verwerkt en vanaf dat moment is het dossier ook in het Engels, Pools en Turks te lezen. Naast het dossier zullen ook de afspraakbevestigingen en herinneringen in die talen verstuurd kunnen worden.

Ter info, we zijn nog op zoek naar (verloskundigen) die ons kunnen helpen bij het vertalen in andere talen zoals Arabisch, Spaans en Frans. Mocht je iemand kennen of zelf willen helpen, laat ons dat dan weten!

Dagboek en kalender voor de zwangere

Momenteel worden de eerste stappen gezet bij de realisatie van een dagboekfunctie voor de zwangere. Hierin kan ze bijvoorbeeld haar gewicht of stemming bijhouden, maar krijgt ze ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld vragen te noteren die ze op het komende consult wil stellen.
Daarnaast komt er een kalenderfunctie waarin ze overzichtelijk kan zien welke soort afspraken er voor wanneer gepland zijn. Eventueel aangevuld met eigen geplande zwangerschapscursussen of het moment voor het aanleveren van het geboorteplan.

Messagebox

MessageBox is ons beveiligd berichtensysteem onder de vlag van Perinatologie.nl. Dit systeem lijkt in veel opzichten op Zorgmail, maar heeft een paar voordelen. Zo kunnen we niet alleen tussen zorgverleners communiceren, maar ook met de cliënt via zwangerenportaal.nl. Dit gaat met Zorgmail niet.

Dit is het systeem dat we gaan gebruiken voor o.a.:

  • Online inschrijven + Online intake

  • Chat/berichten tussen cliënt en praktijk (ipv email)

  • Geboorteplan

  • Aanlevering berichten Perined en mogelijk Peridos

  • Pushberichten van praktijken aan cliënten t.b.v. informatie avonden e.d.

Wij hebben jullie hulp nodig!

Ons content team versterken?

Lijkt het je wat om bij te dragen aan de kwaliteit van zwangerenportaal.nl? Dat kan door een of meerdere keren per jaar te sparren, door artikelen te reviewen, door artikelen zelf te schrijven, etc. Er zijn allerlei mogelijkheden en je kan zelf aangeven waar en hoe vaak je hier zin in en tijd voor hebt. Lijkt je dit wat? Laat ons dat dan weten, door een e-mail te sturen naar info@zwangerenportaal.nl of naar onze content manager rani@zwangerenportaal.nl.

Vragen of ideeën van cliënten?

Mochten cliënten vragen of ideeën hebben over het zwangerenportaal dan kan je ze doorsturen naar info@zwangerenportaal.nl. Ze komen dan direct bij de juiste personen terecht en zo heb jij er verder geen omkijken naar.

Vorige updates

Je kunt ook onze vorige updates nog eens rustig doorlezen door te klikken op onderstaande links.

Mocht je nog vragen of tips hebben dan horen we dat graag!

Team zwangerenportaal