Zwangerenportaal.nl maakt een mooie ontwikkeling door, mede dankzij de feedback van jou en andere verloskundigen die gebruik maken van het portaal. Inmiddels maken ruim 150 praktijken gebruik van zwangerenportaal.nl en meldt een groeiend aantal van jullie cliënten zich aan. Gemiddeld 57,7% en er zijn ook al praktijken waar dit 98,4% is!

De gebruikerservaringen, de tips en ideeën en de feedback die we ontvangen, stellen ons in staat om voortdurend verbeteringen en vernieuwingen aan te brengen.

Met dit bericht willen we je graag informeren over de belangrijkste updates van de afgelopen maanden en tevens laten weten welke mooie toevoegingen er de komende maand(en) op het programma staan. Veel leesplezier en zoals altijd: vragen of opmerkingen zijn van harte welkom.

De belangrijkste updates van de afgelopen tijd:

Automatisch uitnodigen

We hebben het uitnodigen nog eenvoudiger gemaakt, je kunt deze stap namelijk voortaan overslaan! Zo gauw je bij “NIEUWE CLIËNT INSCHRIJVEN” het e-mailadres invult, krijgt de zwangere automatisch de uitnodiging voor zwangerenportaal.nl. Het is wel verstandig om de zwangere daar nog even op te wijzen, zodat ze weet dat ze de uitnodiging ontvangt. LET OP, vul je dit e-mail in bij de “naw gegevens” dan werkt deze functie niet.
Het enige wat jij in het aanmeldproces nog moet doen is het dossier koppelen met de cliënt en eventueel met andere zorgverleners. Zie wat betreft dat laatste het volgende punt.

Integraal gaan werken en de dossiers ook met andere zorgverleners delen? Dat kan!

Het is erg eenvoudig. Zo heeft bijvoorbeeld de gynaecoloog op ieder moment wanneer nodig de toegang tot het up-to-date dossier van de zwangere, mits zij daar toestemming voor heeft gegeven. De gynaecoloog maakt eenmalig een account aan via perinatologie.nl en jij hoeft ook slechts eenmalig, met een druk op de knop, het dossier met het ziekenhuis te delen.
Stap 3 in de meegestuurde handleiding beschrijft wat je hiervoor moet doen. Wil je hier meer over weten? Neem contact op met je contactpersoon bij zwangerenportaal (Carel of Roel) of stuur een mailtje naar info@zwangerenportaal.nl.

Definitieve vinkjesfunctie

Je kunt in de ‘definitieve vinkjesfunctie’ aangeven wat je niet en nooit wilt delen met de cliënt in haar dossier. Bijvoorbeeld “consult commentaar” of “kraambed”.

Tijdelijke Vinkjesfunctie

Het is met de ‘tijdelijke vinkjesfunctie’ voor onderzoeken, consulten en echo’s ook mogelijk om deze niet direct te delen met je cliënt, maar bijvoorbeeld pas als je ze besproken hebt.
De onderdelen die je hier op “Nee” zet zullen pas gedeeld worden op het moment dat je ze per cliënt en per onderdeel weer actief aanvinkt als “Ja”. Doe je dat niet, dan worden ze ook nooit gedeeld.

Agendafunctie

Op dit moment worden alle afspraken die je maakt ook aan de zwangere getoond en ontvangt zij daar een herinnering van, tenzij je bij de afspraak maken dat ‘uit vinkt’.
Vanaf nu is het mogelijk om bepaalde agenda’s (agenda kleuren) standaard op onzichtbaar en geen afspraakherinnering te zetten. Ter info, bij het maken van de afspraak kan je er altijd alsnog voor kiezen om hem toch ‘aan te vinken’.

Aanstaande updates

Vertaling dossier in Engels, Pools en Turks

Momenteel worden de laatste velden van het dossier inclusief uitleg van de terminologie vertaald. Zodra dit klaar is wordt dit verwerkt en vanaf dat moment is het dossier ook in het Engels, Pools en Turks te lezen. Naast het dossier zullen ook de afspraakbevestigingen en herinneringen in die talen verstuurd kunnen worden.

Ter info, we zijn nog op zoek naar (verloskundigen) die ons kunnen helpen bij het vertalen in andere talen zoals Arabisch, Spaans en Frans. Mocht je iemand kennen of zelf willen helpen, laat ons dat dan weten!

Online intake

Er komt een functie waarmee de cliënt van tevoren alle velden van de intake kan invullen. Na akkoord en/of aanpassing(en) van jouw kant kan al deze informatie, met een druk op de knop, automatisch worden overgenomen binnen Onatal.

Wij hebben jullie hulp nodig!

Mogelijke quote?

Gezien de positieve ervaringen van de huidige gebruikers van zwangerenportaal, is er ons veel aan gelegen om zoveel mogelijk verloskundigenpraktijken en hun cliënten te laten profiteren van het portaal. Behulpzaam hierbij zijn uitspraken van huidige gebruikers over wat zij waardevol, handig en goed vinden.
Daarom willen we je vragen of jij een paar zinnen zou willen schrijven waarin je iets vertelt over jouw (positieve) ervaringen met zwangerenportaal.nl, die wij kunnen gebruiken in onze communicatie met verloskundigenpraktijken.

Hier volgen een paar voorbeelden van wat collega verloskundigen eerder schreven:

“zwangerenportaal.nl is heel eenvoudig te gebruiken en een fantastische aanvulling op onze manier van werken. We kunnen nu veel efficiënter werken dankzij bijvoorbeeld de afspraakherinnering en het delen van het dossier.
Daarnaast, en dat is eigenlijk het belangrijkste, vinden onze cliënten het ook geweldig en zet het de zwangere echt centraal.” Britt Zomer, verloskundigenpraktijk Purmerend

“Cliënten zijn er heel blij mee en voor de verloskundigen is het leuk te ervaren dat de zwangeren nu zo actief betrokken zijn bij hun dossier.
Zwangerenportaal.nl werkt heel gemakkelijk en is heel gebruiksvriendelijk.” Fifi Arp, verloskundigenpraktijk Haarlemmermeer en Bollenstreek

Heb jij iets geschreven wat wij kunnen gebruiken? Stuur dit dan naar info@zwangerenportaal.nl.

Ons content team versterken?

Wij willen uiteraard graag de content op zwangerenportaal accuraat houden en dat kunnen we niet alleen. We doen dat doordat er ieder kwartaal een verloskundige of gynaecoloog de teksten controleert en daarbij kijkt of alles nog up to date is. Wij zoeken nog een extra verloskundige die dit een keer per jaar zou kunnen en willen doen. Voor de beeldvorming, het gaat om de teksten zoals ze te lezen zijn op https://www.zwangerenportaal.nl/nl/alle-weken-op-een-rij. Waarschijnlijk ben je ongeveer een uur bezig met doorlezen en vervolgens nog ongeveer een uur aan het eventueel doorvoeren van mogelijke aanpassingen die er de afgelopen drie maanden zijn geweest.

Lijkt het je wat om bij te dragen aan de kwaliteit van zwangerenportaal.nl? Laat ons dat dan weten, door een e-mail te sturen naar info@zwangerenportaal.nl.
Als je wil dan krijg je vervolgens ook een plekje tussen onze andere deskundigen binnen het content team, maar je mag ook enkel de slagroomtaart kiezen:)

Vragen of ideeën van cliënten?

Mochten cliënten vragen of ideeën hebben over het zwangerenportaal dan kan je ze doorsturen naar info@zwangerenportaal.nl. Ze komen dan direct bij de juiste personen terecht en zo heb jij er verder geen omkijken naar.

Mochten jullie nog vragen of tips hebben dan horen we dat graag.

Team ZwangerenPortaal