Het Ziekenhuis Rivierenland in Tiel introduceert een integraal dossier voor zwangere vrouwen. Het ziekenhuis werkt hierin samen met alle verloskundigenpraktijken in de regio.


Het gezamenlijke dossier is tot stand gekomen door samenwerking tussen Rivierenland Ziekenhuis, de verloskundigenpraktijken in Tiel en ICT-organisaties Onatal en Topicus Zorg.

Door snellere uitwisseling van gegevens kunnen specialisten een betere zorg voor zwangere vrouwen leveren, stelt Ziekenhuis Rivierenland. Papieren dossiers aan de zwangere cliënt meegeven en faxen naar het ziekenhuis zijn hierdoor verleden tijd. “Een grote stap vooruit in verantwoorde zorg voor de zwangere“, zegt Rob Hardeman, Unithoofd Verloskunde Rivierenland Ziekenhuis.Het integrale dossier versterkt de samenwerking binnen ons Netwerk Geboortezorg Rivierenland“, legt Hardeman uit. “Het verbetert de afstemming met de 1e lijns verloskundigen. Dit leidt tot een betere zorg aan de cliënt. Het programma heeft bovendien extra toegevoegde waarde, omdat de overheid en inspectie dit uiteindelijk van ons verlangen.

Lees het originele artikel op : www.skipr.nl

Meer weten over InterAct voor jouw regio?

Vraag hieronder de brochure aan met alle informatie:

Brochure aanvragen:






Of neem contact op met Glenn Bruins, telefonisch via 06 – 38 770 545 of per e-mail