Beste verloskundigen,

Er komt een nieuwe Perined aanlevering. Deze vervangt de Spirit berichten en de LVR.

Wij hebben gemerkt dat velen van jullie daar nog niet van op de hoogte waren door de foutmelding die zij ontvingen bij het insturen van LVR1 formulieren of Spirit berichten voor 2019.

De nieuwe Perined aanlevering vervangt compleet de LVR!

De nieuwe Perined aanlevering is niet een wijziging in de manier van verzenden, maar echt een compleet nieuwe set (kernset) van gegevens. Voor deze nieuwe gegevens moesten er ook veel nieuwe velden worden toegevoegd aan Onatal.

Het goede nieuws, van het feit dat de aanlevering na al die jaren eindelijk mogelijk is, is dat alle dubbele velden (welke al jaren in Onatal zitten voor Perined) zoals o.a. etniciteit binnenkort niet meer ingevuld hoeven te worden.

Het afgelopen jaar is er ontzettend hard gewerkt aan deze wijzigingen. Op dit moment worden de laatste aanpassingen n.a.v. de testen die uitgevoerd zijn nog door ons verwerkt.

Wanneer moet ik de nieuwe kernset over Q1 aanleveren?

Conform het aanleverschema op de site van Perined (https://www.perined.nl/registratie/aanlevering-data) moet de data van het 1e kwartaal 2019 uiterlijk 1 juni 2019 aangeleverd worden.

Let op! Voor 2019 hoeven er geen LVR formulieren meer aangemaakt te worden, want deze zullen niet meer gebruikt worden!

Wat heb je nodig?

Onatal hecht grote waarde aan de informatiebeveiliging en de integriteit van gegevens. Een voorbeeld hiervan is de NEN7510 certificering van Onatal, perinatologie.nl en zwangerenportaal.nl. Ook als praktijk is het van groot belang informatiebeveiliging goed op orde te hebben.

Perined/Deutsche Telekom hebben als verplichting gesteld dat de aanlevering dient te geschieden middels een UZI servercertificaat. Om de integriteit te kunnen waarborgen is het vanuit Onatal verplicht om gebruik te maken van een eigen UZI servercertificaat (zie hiervoor de faq “Hoe kom ik aan een Uzi certificaat” via Begin->Ondersteuning).

Let op! Het is dus van belang om het UZI servercertificaat voor 1 juni 2019 geregeld te hebben! Aanlevering van de Perined berichten gebeurt net als bij de Spirit berichten stuk voor stuk. Dus hoe langer je wacht hoe meer dossiers er met terugwerkende kracht stuk voor stuk ingediend moeten worden.