Sinds een week vind je de nieuwe knop “Verwijzen via Perihub” in het verwijzingen scherm.
Lees verder om te zien hoe je hiermee de geboortezorg communicatie in jouw regio kunt verbeteren!


PeriHub is de beveiligde dienst waarmee je real time geboortedossiers kunt inzien en delen met je cliënt en geautoriseerde zorgverleners in de 1ste en 2de lijn.

De enige vereiste is dat jouw contactpersoon een account heeft op perinatologie.nl, het kosteloze beveiligde platform voor informatie uitwisseling in de geboortezorg.

Hieronder volgt een uitleg over wat jij moet doen wanneer jij voortaan dossiers wilt delen met een gynaecoloog in een ziekenhuis.

Open in Onatal het “Verwijzingen” tabblad bij een client. Klik dan op de knop:

Je komt dan in het volgende scherm:

Hoe meer contactpersonen een account hebben op perinatologie, hoe makkelijker het voor je wordt om geboortedossiers te delen met 1 druk op de knop.

Je hoeft bijvoorbeeld nooit meer rodebandkaarten te printen, faxen, mailen, uploaden!

Wil je meer weten over alle mogelijkheden van perinatologie.nl, wil je een online demo voor je praktijk of heb je een ander vraag?

Neem dan contact met ons op via info@onatal.nl of telefoon: 010-3100248

Dankjewel en succes

Onatal

PS. Om je een idee te geven over wat perinatologie.nl voor je kan betekenen, vind je hieronder enkele ervaringen van gebruikers uit de dagelijkse praktijk:

“In onze regio delen alle verloskundige praktijken al een ruime tijd digitaal de dossiers van zwangeren via de PeriHub. Dankzij deze beveiligde manier van gegevens delen is de tweede lijn goed op de hoogte van alle benodigde informatie en is de informatie die zij krijgen altijd up-to-date. Zo verbeteren we samen de zorg aan onze cliënten. De integratie in ons EPD zorgt ervoor dat we veel tijd besparen en geen rodebandkaarten meer hoeven te downloaden, printen of versturen. De eerstelijn kan de gegevens makkelijk delen middels 1 druk op de knop en de gynaecoloog kan op een vlotte en gemakkelijke manier de gegevens inzien. Wij raden collega’s in andere regio’s aan om de PeriHub te bekijken en zelf te proberen.” – Fifi Arp, verloskundige Haarlemmermeer

“Wij delen de geboortezorg dossiers in onze regio al enige tijd. De dossiers van onze cliënten worden met het ziekenhuis gedeeld als er hier een indicatie voor is en weer terug. De ruis in de communicatie wordt op deze manier grotendeels voorkomen. De cliënt is digitaal te volgen waardoor we direct op de hoogte zijn van het beloop. Het is tijdsbesparend en veilig. Ik kan collegas uit andere VSVs van harte aanbevelen deze koppeling te gaan gebruiken.” – Aly Mijnheer, verloskundige Ochten

“We zijn zeer te spreken over de beveiligde koppeling tussen de 1e en 2e lijn. Zo hebben we inzicht in elkaars gegevens en dat geeft een goed overzicht over de zorg die al heeft plaats gevonden en nog plaats moet vinden. Beleid is zo goed uit te zetten en te volgen. Dit is natuurlijk in het voordeel van de cliënt: zo kunnen we optimale zorg bieden tijdens de zwangerschap, rondom de geboorte en in het kraambed.
We raden deze oplossing aan voor alle regio’s die ook al samenwerken of dat willen gaan doen.
Ideaal voor Integrale Zorg!”
– Irene plancius verloskundigcentrum Meno