TIEL – Alle verloskundigen in de streek werken voortaan samen met Ziekenhuis Rivierenland Tiel (ZRT). Daarin staat het gebied vooraan in Nederland. Uitwisselen van gegevens tussen eerstelijns (artsen) en tweedelijns zorg (verloskundigen) bleek lange tijd een probleem.

De samenwerkende verloskundigen en Ziekenhuis Rivierenland hebben sinds maart eenzelfde digitaal dossier. Het meegeven van een papieren dossier aan de zwangere is voortaan uit den boze.

Nieuw


Het gezamenlijk dossier is nieuw, het is door de betrokkenen zelf ontwikkeld. Voor de software is een apart bureau ingeschakeld, Onatal, dat programma’s voor verloskundigenpraktijken maakt. Verder is Topicus Zorg betrokken, een bedrijf dat is gespecialiseerd op processen van delen van informatie in de zorg.

Compleet

Vanuit andere regio’s wordt al met belangstelling gekeken naar het werken met een integraal dossier voor zwangeren, het rivierengebied is hierin nu koploper. Door het gebruik van 1 compleet digitaal dossier hebben de eerste en tweede lijn nu direct inzicht in alle relevante informatie. Door snellere uitwisseling van gegevens kunnen specialisten een betere zorg voor zwangere vrouwen leveren.

Lees het originele artikel op gelderlander.nl

Brochure aanvragen: