De vraag in Nederland naar bevallen in water neemt de laatste tijd steeds meer toe. Zowel de aanstaande moeder als de verloskundige zien de voordelen van het gebruik van water steeds vaker in. Ontspanning, pijnstillend, meer bewegingsvrijheid, rustigere overgang, en een kleinere kans op een knip zijn enkele voorbeelden hiervan.

Ook wanneer de vrouw uiteindelijk niet in water wil bevallen, zorgt het water voor ontspanning en pijnvermindering bij het opvangen van de weeën.

De vrouwen die gebruik gemaakt hebben van een bevallingsbad tijdens de bevalling zijn doorgaans erg enthousiast en raden het andere vrouwen zeker aan voor hun bevalling. Het gedoe waar veel mensen tegenop zien, valt in de praktijk juist enorm mee!

De voorspelling is dat de vraag hier de komende jaren enorm gaat toenemen. Kijken we naar bijvoorbeeld ons buurland Engeland, dan wordt daar bij de thuisbevalling al in 50 procent gebruik gemaakt van water tijdens de bevalling.

In Nederland zie je dan ook een groeiend aantal praktijken die de waterbevalling ondersteunt of een eigen bevallingsbad aanschaft. Als extra service of als onderscheidende factor ten opzichte van haar collega’s.

Een bedrijf welke hard werkt aan de bekendheid en de reputatie van de waterbevalling is Bevallingsbaden.nl. Dit bedrijf levert bevallingsbaden en accessoires aan zowel verloskundigenpraktijken als ziekenhuizen. En voor de praktijk die geen eigen bad wenst, kunnen de cliënten rechtstreeks een bad huren of aanschaffen. Altijd inclusief compleet pakket voor een goeie, veilige en hygiënische voorbereiding.

Op de website www.bevallingsbaden.nl kunt u terecht voor meer informatie, een overzicht van aangesloten praktijken en de mogelijkheden voor uw cliënten of voor uw eigen praktijk.